Pokusa – RawDietLine Drożdże browarnicze
Smaczny, 100% naturalny dodatek żywieniowy dla psów i kotów w postaci czystych drożdży browarniczych. Zawiera organiczny kompleks witamin z grupy B, wspomaga odporność organizmu i kondycję sierści.
Organiczne, czyste drożdże browarnicze (Saccharomyces cerevisiae) znalazły szerokie zastosowanie w żywieniu psów i kotów. W wyniku dietetycznego i prebiotycznego mechanizmu podwyższają znacznie wartość pokarmową posiłku oraz poprawiają jego smakowitość. Ich regularna podaż wpływa na podniesienie odporności oraz poprawę kondycji okrywy włosowej. Dzięki zawartości witamin z grupy B, nukleotydów, aminokwasów oraz mikroelementów, drożdże browarnicze wspomagają procesy rozrodcze, układ nerwowy oraz wzrost młodego organizmu. W całości wyprodukowano w Polsce. Nie zawiera syntetycznych dodatków.
Zastosowanie:
- Podwyższa wartość pokarmową posiłku
- Wzmacnia odporność
- Poprawia kondycję okrywy włosowej
- Wspomaga układ nerwowy
- Wspomaga wzrost młodego organizmu
Wyjątkowy, opatentowany proces produkcyjny zapewnia skuteczna ochronę dla zachowania wrażliwych składników i substancji czynnych drożdży.
Skład: 100% drożdże piwowarskie (Saccharomyces cerevisiae) suszone metodą bębnową.
Składniki analityczne w 100g:
Wartość energetyczna 220 kcal/940 kJ
Tłuszcz ogółem 1,7 g w tym: kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g
Białko 38,7 g
SKŁADNIKI MINERALNE (W 100G PRODUKTU)
Wapń 280 mg
Potas 1800 mg
Fosfor 1100 mg
Żelazo 7 mg
Miedź 500 μg
Mangan 700 μg
Cynk 5 mg
Selen 0,14 mg/1000g
średnia zawartość składników ulega typowym zmianom w naturalnych produktach
WITAMINY
(W 100G PRODUKTU)
B1 (tiamina) 7 mg
B2 (rybofalwina) 3,2 mg
B6 (Pirydoksyna) 1,6 mg
B12 (Cjanokobalamina) 2,1 μg
Kwas pantotenowy 3 mg
Kwas foliowy 800 μg
Niacyna 43 mg
Salmonella – negatywne
Arsen (Pb) – 0
Ołów (As) – 0
Kadm (Cd) – 0,0500 mg/kg
Rtęć (Hg) – 0
PROCES PRODUKCJI
Drożdże browarnicze zostały dodane w naturalnie czystej postaci, świeżo po zmieleniu, uprzednio poddane obróbce termicznej odpowiednio dobranej dla optymalnego zachowania dużych ilości doskonale przyswajalnych, naturalnych witamin, minerałów oraz aminokwasów.
METODA SUSZENIA
Tylko odpowiednia, wyspecjalizowana metoda suszenia, pozwala na uzyskanie produktów najwyższej jakości. Źle dobrane parametry suszenia (zbyt wysoka temperatura) powoduje degradację aminokwasów, witamin czyli obniża jego wartość pokarmową. Poddajemy suszeniu zawsze świeży materiał.
Zobacz również: